perjantai, 4. toukokuu 2007
Jäde
Ankka-jätski:
1 Vaniljatanko
4 dl kerma
4 munan keltuaista
2 -3 valkuaista
3rkl sokeria
Marianne rakeita, mustaherukan lehtiä.
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa, raaputa siemenet noin puoleen desilitraan kermaa, laita myös loppu tanko kermaan ja kiehauta. Anna jähtyä.
Lisää loput kermasta vaniljakerman sekaan, ja vatkaa vaahdoksi. Laita jähtymään. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahto kermavaahtoon ja sitten valkuaisvaahto, lopuksi maustetaan vaikka niillä mariannerakeilla.
Syöntivaiheessa lisätään mustaherukan lehtiä.
---
Kuva on vähän kehno, kun jätski pääsi aika vähiin, ennenkuin ehdin kameran kanssa väliin.
Kommentit