Luin tuosta laseten yöheräilemisestä lisää. Ja voi itku mitä sielä sitten olikaan: Jos lapsi nukkuu liian vähän päiväunia, se voi aiheuttaa yöheräilemisiä. Tai myös yleensä liian vähä unien saanti. Mutta jos lapsi nukkuu liikaa (tai edes tarpeeksi) päiväunia, tuntuu se heti venyttävän sitä ilta nukahtamista. Ja ilta nukahtaminen kuitenkin muka vain hankaloituu kun ilta etenee pidemmälle. Ja jos nukahtaa väsymystään helposti sitten myöhään, lisääntyy riski levottomaan nukkumiseen ja heräilemiseen.

Nyt tämä käy jo ihan liian hankalaksi. Vaikka se näyttää olevan kyllä totta, että jos lapsi menee nukkumaan hyvissä ajoin, unien kokonais pituus on enempi.

Miten voi näin yksin kertainen asia, kuin lasten nukuttaminen, olla näin hankalaa ja monimutkaista.

Tänään Oula ei suostunut päiväunille. Ehkä siihen oli osittain syynä huonosti käyttäytynyt äiti, joka heitteli vaatteita lattialle, kun olimme lähdössä päviäunille. Poika kun itki sänkyyn mennessä, että ei niin saa tehdä. Ja  lähti jonkun ajan päästä keräämään ne vaatteet laatikkoon. Tuli sitten kertomaan, että laittoi ne siihen koriin, jossa ei ole likaisia vaatteita. Raukka.

Mutta me nukuimme Iivarin kanssa. Poika tuntui syövän koko kaksituntisten unien ajan. Mutta nukuttiinpas sentään.