Tai myöhäistähän se nyt on. Kun tulikin blogattua ja kehua retosteltua, kuinka Oula nykyään nukkuu helposti. Kahteen iltaan ei ole ollut tietoakaan helposta. Päiväunille nukahti tänään kyllä kuin huomaamatta, laskin hänelle ääneen "norsuja" kuuteenkymmeneenkuuteen asti ehdin. Sama ei toiminut illalla. Eikä oikeastaan mikään muukaan.

Osittain tämä toki johtuu varmasti sairastelemisesta, ja loppuosilta mummulassa asumisesta. Täällä kun menee ja tulee ihmisiä pitkin iltaa, eikä muut vetäydy yöpuulle kovinkaan ajoissa. Kyllähän Oula sen huomaa.

Mutta pientä on Oulan nukuttamisongelmat. Iivari kun on lopettanut yönukkumisen ilmeisesti kokonana. Nyt olen hypellyt vauva liinassa tunnin, ja ilmeisesti nyt kuuluva tuhina on merkki nukkumisesta. Tämä meno on jatkunyt jo pitkään, viikkoja. Ja nyt vielä päälle on taas öisin heräillyt n kertaa. Mutta sairaanahan Iivarikin on. Vaikka kuumetta ei ole, niin pahan kuulonen yskä kyllä kertoo siitä, että olo ei liene häävi öisin. Päivisinkin on ollut normaalia itkuisempi.

Mutta hyvät kaikkitietävät ihmiset, kertokaa nyt, millä vauvan saa oppimaan nukkumisrytmejä. Mikään kun ei tunnu toimivan, eikä tämän ikäiseen toimi samat konstit kuin kolmivuotiaaseen. Ehkä silti joku rutiini juttu olisi rakennettava, mutta miten ihmeessä tämän enempää voi. Vauvan kanssa kun kuitenkin illat toistuvat samanlaisina.