Isi oli matkoilla. Vaikka ollaan mummulassa, olen saanut aika yksinäni nukuttaa pojat. Onneksi sentään pahinmiin tilanteisiin sain apua vaarilta. Iivari ei oikein halunnut jäädä mummun kanssa, joten se avun tarjous ei auttanutkaan.

Meillä on nykyään Oulan kanssa nukkumaan meno suhteellisen helppoa enimmäkseen. Aika tylysti vain laitetaan poika nukkumaan. Ei sen kummemmin nukutella, vaan pistetään itsekin nukkumaan. Tietysti yleensä suoritellaan niitä jo tutuksi tulleita iltarutiineita. Kun itse aletaan nukkumana, niin muutaman asian kerrottuuaan Oulakin simahtaa.

Mutta entäpäs Iivari sitten. Tuntuu, että se poika on tehnyt nukkumislakon kokonaan. Iltaisin ei oikeen ota uni tullakseen. Kovasti innostuu vain touhuaan ja haluaisi herättää Oulankin seurakseen. Toisinaan isi on liinaillut pojun kanssa ulkona, kun minä nukutan Oulaa. Siellä ruukaa vauvakin nukahtaa helpoimmin.

Nyt vielä on muun iltakukkumisen lisäksi kakkarytmi (vihdoinki pääsen kaikkien äitien lempiaiheeseen) keikahtanut niin, että Iivari kakkaa yleensä yhdentoista aikaan yöllä. Ja sitä ennen ei tietysti tahdo uni tulla.