Jotkut haaveilivat tässä vauvan nukuttamisesta ilman tissiä. Kuitenkin imetetyistä vauvoista kun on kyse, se ei ole aivan helppo tehtävä. Itse olen vähän jo alkanut soveltaa tissin irrottamista suusta, mutta en ole vielä päässyt lähellekään sitä vaihetta, että rinta irrotettaisiin jo hieman ennen vauvan nukahtamista. Tämä konsti toimi hyvin esikoisen kanssa, vaikka hän ei silloin ihan vauva enää ollutkaan.

Tissittelysession lopumiseen voisi liittää lauseen, joka myöhemmin kertoo lapselle, että nyt lopetimme. Aluksi sitä käytetään vasta, kun on tosiaan jo kaikki uusinnan uusinnatki imeskelty. Ainakin meidän poika päästää tissin, tai minä irrotan, kun ei enää imekään, mutta samantien hamuaa sen takaisin suuhun.

En ole vieläkeksint sopivaa lausetta. Esikoisella käytin: "nyt on tissitelty" tai jotenkin niin se meni. Myöhemmin lapsi yhdistää tämän sitten aterian päättymiseen.

Meillä lapsi ikäväkyllä huolii tissin vasta nukahdettuaan iltaisin, mutta en vielä itse näin nuoren kanssa hoppuilekaan, pohjatyötä vasta.