Miksi minä niitä rutiineita pelkään näin kovasti. Tuskin ne meitä, edes minua, vahingoittavat. Alan jopa vähitellen uskoa niiden hyödyllisyyteen.

Toisaalta pelkään vähän sitä, saanko sellasia toimimaan, onnistunko vetämään rutiinit läpi  ilta toisensa jälkeen. Ja mitä tapahtuu, jos joskus laistammekin niistä?  Meidän elämäntyylillä varmasti tapahtuu vielä niin, että joskus lapset nukahtavat autoon. Lisäksi ruutinien olisi toimittava myös muualla kuin kotona. Mutta ehkä juuri se olisikin reissulla turvallisuuden tunnetta luova asia, jos ilta rutiinit toistusivat tutulla tavalla.

Tuskin siitä nyt ihan kamalat seuraukset on, jos rutiineja ei aivan aina sitten noudatakaan. Ja sittenhän sen näkee, miten siinä käy. Sekä rutiinien noudattamisessa että niiden jäädessä pois.

Ehkä tässä lopulta on pahinta myöntää olleensa väärässä, kun aina olen ollut sitä mieltä, että moiset rutiinit ovat ihan turhia. Vaikka eihän mitään ole veilä todistettu, kunhan kokeillaan. Toisaalta silti toivon, että olisin ollut väärässä, ja tästä löytyisi pikainen apu.