Eilinen oli siis oikein hyvä päivä, vaikka Oula ei oikeastaan nukkunut päiväunia. Hetken autossa ja aiemmin jo sen verran torkahti, että silmät menivät kiinin. Mutta sitten taas yllättäin Iivari herätti. Iivarilla ei ehkä ollut täysin hyvä päivä, koska piti kannella taas koko päivän. Mutta ehkä se on tämä nuha. Tämä jatkuva flunssassa oleminen alkaa kyllä jo turhauttaa.

Illalla saatiin kuin saatiinkin kaikki rutiinit vedettyä läpi, vaikka isi olikin päättänyt sitä tälläkertaa vastustaa. Että tekisin nyt tämän homman täsä välisä, ei siihen kauaa mene. Mutta minun ääneni on jo palautunut, ja kunnon ärjäisyllä saatiin mieskin ruotuun. Ja kaiken kukkuraksi Oula unille vähän yli kahdeksan.

Iivari sitten ei nukkunutkaan, eikä antanut minun edes kirjoittaa raporttia, vaan piti meidät liikkeessä. Lopulta nukahti ja nukkui rauhallisesti lähes kokoyön.

Itse nukuin huonommin, tämä kuumuus ja kostaus alkaa tuntua jo häiritsevältä jopa täällä meillä. Tosin puhdas lakana oli ylellistä, kun sain pestyä hiekka-Oulan ennen yöunia ja ne päiväunet jäi nukkumatta.

Uusia vinkkejä unen saantiin oli sopivien ruokien valinta ilta-aikaan ja lapsen rentoutumaan opettaminen. Ruoka-asioissa nyt ei ollut mitään suuria yllätyksiä, ennen nukkumista hiilihydraattiruoka on sopivaa. Tosin sokeri ei ole sopivaa hiilihydraattia. Raskaita proteiini ruokia taas pitäisi vältellä. Maito on sopivaa, mutta ikävä kyllä kaakao ei. Mutta iltapuuro ja hedelmät on sopiva iltapala.

Tänä aamuna Oula heräsi oikein hyväntuulisena, mutta sitä ei kestänyt kovinkaan kauaa. Selvästi olisi tarvetta päiväunille. Mutta mitenkäs nukutetaan yhtäaikaa kaksi lasta, jotka kummatki pitäs mammatella uneen ja toinen itkee ja huutaa tai muuten möykkää, kun toista koitan nukuttaa. Iivarilla tuntuu olevan sellainen kantelun tarve taas. Onneksi mies tuli kotiin päiväruualle, joka saatiin kuin ihmeen kaupalla leivottua kasaan poikien kanssa. Kannelkoot isi vauvaa sen aikaa, että saan esikoisen unille. Mutta kun venyi nämä unet kovasti iltapäivää, joudun varmaan herättämään pojat kesken kaiken. Eihän se kivaa ole, mutta muuten ilta suunnitelmat kaatuvat kyllä täysin.