Eilen Iivari päätti, että vain sylissä voi olla. Heti aamusta aloitti ja tilanne vain paheni iltapäivää kohden. Isin kotiin tulo tietysti taas pelasti kaikilta ongelmilta, kuten aina.

Aamulla jo keksin pistää Iivarin kantoliinalla selkään. Onneksi. Meidän päivän pelasti kyllä nyt se, että meillä on kaksi kantoliinaa. Yksi ei olisi riittänyt, en nimittäin saa yhdella liinalla vauvaa selkään oikeen hyvin. Mutta keksinpäs sitten sitoa sinne kahdella. Ja tämä pesä tuntui hyvin kelpaavan vaualle. Näin saimme leivottua ja syötyäkin.

Tännään onnistuin kehittämään tätä kahden kantoliinan systeemiä vielä toimivammaksi. Hetken jo toivoin kolmatta liinaa tähän avuksi, mutta sitten sain viritettyä oikeen kivasti pääntueksi nukahtaneelle vauvalle sen alemman liinan.

Muuten on kyllä todettava, että kolme aikuista kahta lasta kohtaan on oikein sopiva suhde. Erityisesti tiskit hoituvat huomattavasti näppärämmin näin. Samoin kaikki muu siivous. Mutta erityisesti lasten kanssa jonnekin lähteminen. Kummallekin lapselle on yksi pukija ja itse saan pistää sillä aikaa tavarat kasaan ja keskittyä täysin siihen kadonneiden vaatteiden etsimiseen.

Tosin kommuunin uusin asukas oli eilen järkyttynyt siitä, että aamulla siivottu keittiö näytti jo aika räjähtäneeltä työpäivän jälkeen. Mutta kun oli ollut leipomuspäivä.