Olkien auki silittäminen olikin yllättävän helppoa. Tosin kyllä niistä oljista osa meni rikki ja halki ja toisiin jäi sauma keskelle. En muistanut, että ohjeessa olisi käsketty silittää molemmin puolin, mutta vain sillä tavalla sain hyvän tuloksen. Lisäksi raudan pitää olla kuumalla, ei mitään kahta pistettä, vaan maksimilla. Sormenpäät siinä hommassa vähän tahtoivat palaa, mutta ei näy vesirakkuloita, eli vähisillä vammoilla selvisin.

Halkaisin ensin vähän olkea kynnellä, ja sitten siitä lähdin silitysraudan kärjellä silittämään auki. Silittelin aikani ja käänsin oljen. Silitin kunnes pysyi tasaisena. 

Nyt on sitten läjä auki silitettyjä olkia tuossa, kauniita ovat. Mutta mitäs niistä tekisinkään? Eivät kestä taittelua toivomallani tavalla, edes kosteana. Ja liika liotus saa ne käpertymään takaisin rullalle. Osasta aion leikellä paloja ja liimailla niitä joulupalloihin tai seillaisiin. Tähän käytän siis ne oljet joista toinen pää hajosi silityksessä. Jotakin täytyy sommitella sitten nuista pitkistä.

Kuvan siirtotekniikka ei toimi tänään. Kuvia siis saatte odotella siihen asti, että mies tai mummu saapuu minua auttamaan.