Ai että minullakin blogi, ja että päivittääkin pitäisi. Kaikkea sitä. Kun ei tunnu tapahtuvan mitään uutta, niin ei ole oikeastaan jutunjuurtakaan. Kuopuksen sanomisia tulee joskus mieleen kirjoitella, muttei niitäkään pelkästään aina sitten jaksa.

Olimmehan me sentään hiihtolomalla Suomessa. Teimme yllätysvierailun bestiksen uuteen kotiin ja lähes yhtä yllätysvierailun ex-opiskelukaverille. Yllättävintä oli, että jotenkin satuimme viettämään kaksi päivää samassa kyläpaikassa. Se on jotenkin epäloogista. Paikkakunnalla on monen monta tuttua, mutta aina sitä vain päätyy näkemään niitä samoja. Enkä tarkoita, että aina samoja, mutta joka reissulla tuntuu olevan joku teema. Kivaa oli, opettavaista ja rakentavaa ja hauskaa myös. Eli kiitokset kovasti ex-opiskelukaverille. (Jota muuten en ole tavannut yliopistolla koskaan...)

Pojat olivat innokkaita saunojia. Molemmat. Keksivät alkaa heittämään löylyä kylmässä saunassa. Se olikin huippukivaa. Lämmitttyssä kun tulee liian kuuma. Iivari heitti löylyä, sanoi: "puuma", ja meni äkkiä uima-ammeeseen lattialle. Kuulema, ei minun kunto riittänyt niitten mukeloitten saunomiskaveriksi. Ennen reissua vaivannut angiina päätti, ettei olekaan mennyt ohi, vaan pesi märkäruveksi naamalle, kipeytti kurkun uudelleen ja turvotti läjän imusolmukkeita. Minä sitten nukuin loppu loman. Lapsilla oli onneksi muuta seuraa. Eihän niille minun apu edes kelvannut. "Täti auttaa, vaali auttaa", totesi kuopuskin tämän tästä.

---

Eksyinpäs seurailemaan vähän tämänkin blogin tilastoja. Yllättävän paljon minulla on edelleen lukijoita laiskanlaisesta päivittelystä huolimatta. Kiitos kaikille lukijoille. Mutta hauskaa alkoi olla, kun katselin, millä hakusanoilla tähän blogiin on eksytty. Toki sanat tissi ja botulismi vielä olivat ymmärrettäviä. Mutta sen jälkeen alkoi olla sellasia yhdistelmiä, ettei niitä näin siveässä blogissa kehtaa kyllä julkaistakaan.