Olin eilen päiväunilla Iivarin kanssa ja Oula leikki keittössä jotakin. Kaiveli kaappeja ja löysi leipoma vehkeitä. Tuli pyytämään minuakin leipomaan, mutta selitin, ettei täällä voi koska uuni ei toimi.

Kun lopulta menin katsomaan keittiöön, oli Oula löytänyt leikkitaikinan, pienet leipomavuoat ja piparimuotit ja pikkukaulimen. Niillä leipoi reippaasti. Menin jatkamaan Iivarin kanssa unia.

Pian isi meni keittöön toteamaan, että Oula oli vääntänyt hellan ja uunin päälle. No se ei ole suuri riski tämän meidän hellamme kanssa, sen toimivuus kun on leikkihellan tasoa. Pojat kuitenkin sopivat, että levyjä ei väännellä päälle, ne kun saattavat vähän lämmetäkin.

Mutta uunissahan leipumukset paistetaankin, joten keittiöstä kuului kovasti touhuamis ääniä, kolinaa ja uunin luukun aukomista. Isi välillä kurkisti, että mitään suurta möykkää ei kuitenkaan ollut menossa.

Pian Oula sitten saapuikin tuomaan meille ruokaa, toinen vuoka ja pala taikinaa minulle, toinen isille.

Illalla huomasin, että uunisa on myös valmissalaattien mukana tulleet mini tomaatit kauniisti rivissä.

Koska meidän valtavanhienon hellamme levyt lämpenevät vain, jos uunikin on päällä kokoajan, ne tomaatit tietenkin muuttuivat mustiksi samalla kun mies kokkasi meille ruokaa. Oikeastaan se on vähän ihme, sillä se uuni suostuu lämpenemään vain noin sataa asteeseen, vaikka sitä lämmittäisi tuntikausia, olen testannut.

Tänä aamuna Oula sitten löysi tomaatit, kun meni taas leipomaan ja huusi isille:" These tomatoes are totally pilalla!"