Taalla on kuuma. Vaikka ei nyt ihan kestamattoman kuuma. noin 30 astetta ja ilmankosteus suorastaan epanormaalin vahan (noin 40%). Saksassa kuuluu olevan tukalammat oltavat. Mutta jotenki jarkytyin taas tanaan kavellessani koulun ohi, etta lapsi raukat ovat viela koulussa. Mies vakuutti, etta kylla kesaloma viela heillakin alkaa. Mutta milloin? Syyskuussa? Mahtaa olla luokassa tukalaa istua. Onneksi ainakin yksi luokka naytti lukevan pihalla.

Meidan olisi vihdoin tarkoitus lahtea kohti pohjoista. Ei silla, etta haikailisin taalta jo pois, mutta kun tata on muutama paiva tassa jo oltu tosissaan lahdossa. Eilen pakaatiin auto valmiiksi, ja paatettiinkin menna nukkumaan. Kotiin on vahan ikava, naapuriin on syntynyt vauva, ja omien kasvien jaksaminen kiinnostaa. Onko inkivaari kuollut lopullisesti? Onko pihalla mikaan saanut ideaa itaa? Onko rikkaruoho vallannut sen kaiken? No naihin ja moniin muihin kysymyksiin pitaisi saada vastaus viikon sisalla.

Toisaalta, kotona on kylla myos kuulema lamminta, mutta itikoita. Taalla ei tarvi saaskista juuri karsia. Ja taalla meilla on vene, surffilauta, melomisvehkeet ja vielapa jarvi pihan takana. Taikka suorayhteys jarvelle. Tosin nyt oli loytynyt botulismia jo tuosta 20km paasta, eli vesilla olo ei enaa niin hauskaa olekaan, kun joutuu varomaan ja pelkaamaan.

Tasta kun viela ynnaa yhteen koululaisten vasta alkamassa olevan loman, ja jo botulismin saastuttamat uimavedet, voisi sanoa, etta heikosti paasevat takalaiset koululaiset kesasta nauttimaan taalla. Tosin, eipa tanne kovin moni taida jaada lomiaan viettelemaan. Ei se olekaan ihme, etta pohjoismaat ovat suosittu lomakohde.